Miniatuur klokjes

Miniatuur klokjes

De collectie miniatuur klokjes bestaat uit mechanische miniatuur klokjes en quartz miniatuur klokjes die werken op een batterij. Bij deze miniatuur klokjes zit er geen koekoek in die na het openen van het deurtje te zien is, mocht u hier in geïnteresseerd zijn dan verwijzen we u naar de categorie met Quartz batterij koekoeksklokken en Mechanische koekoeksklokken. Wel zijn er enkele miniatuur klokjes verkrijgbaar waar er bij het hele uur een koekoeksgeluid of melodie te horen is. Indien dit het geval is staat dit in de productbeschrijving beschreven. Alle miniatuur klokjes zijn op voorraad, de garantietermijn bedraagt 6 maanden. De 2 verschillende soorten zijn onderverdeeld in onderstaande subcategorieën.

Mechanische miniatuur klokjes

De mechanische uitvoering heeft een uurwerk die om op tijd te blijven lopen iedere dag opgedraaid dient te worden. Tevens maakt het mechanische uurwerk in combinatie met de slinger een tikkend geluid. Voor alle mechanische uitvoeringen bekijk de pagina mechanische miniatuur klokjes

Quartz miniatuur klokjes

Bij de quartz uitvoering werkt het uurwerk middels de batterij, dit heeft als voordeel dat het mechanisme niet opgedraaid hoeft te worden. Daarnaast zijn deze klokken vrij stil omdat deze vrijwel geen tikkend geluid maken. Voor alle quartz batterij uitvoeringen bekijk de pagina quartz miniatuur klokjes

Miniatuur koekoeksklokken zijn perfect geschikt voor in een kinderkamer

De koekoeksklok is misschien wel een van de oudste en meest bekende klokken die er zijn. Dit type klok is een zogeheten slingerklok, waarbij de tijd constant blijft lopen met behulp van de slinger die heen en weer beweegt. Er zijn tal van verschillende varianten van de koekoeksklok beschikbaar en deze zijn lang niet allemaal van het klassieke model. Zo zijn er bijvoorbeeld ook miniatuur klokjes beschikbaar in verschillende designs en met onder andere kindvriendelijke afbeeldingen zoals dierenthema’s waaronder een hond, vogel en geit. Deze varianten van kleiner formaat zijn perfect geschikt voor bijvoorbeeld in een kinderkamer of babykamer.

Vrolijke miniatuur koekoeksklokjes met leuke afbeeldingen

De miniatuur klokken zijn niet alleen in de traditionele modellen verkrijgbaar, maar ook in hippe kleurrijke uitvoeringen. Er zijn verschillende kleine klokjes beschikbaar die op precies dezelfde manier werken en soms ook dezelfde geluiden produceren als de grotere variant. Sommige van deze mini klokjes zijn speciaal ontworpen voor kinderen. Hierbij bijvoorbeeld te denken aan een vrolijk miniatuur kinderklokje in de vorm van een teddybeer of met de afbeelding van een clown erop. Tussen de vrolijke miniatuurklokjes op koekoeksklok.com zijn niet alleen hangende varianten te vinden, maar ook staande versies die bijvoorbeeld op een tafel, bureau of op een mooie plek in een kinderkamer kan worden geplaatst.

Leer uw kind de tijd lezen met deze vrolijke klokken

Een kinderkamer fleurt helemaal op met de aanwezigheid van een vrolijke miniatuur koekoeksklok. Door de combinatie van de tijd die zichtbaar is en bij sommige uitvoeringen het welbekende koekoeksgeluid, is het eenvoudiger om uw kind de tijd uit te leggen. Door de vrolijke afbeelding en het feit dat de uitstraling op kinderen is afgestemd zal uw kind een stuk meer geïnteresseerd zijn, als in een standaard klok. Het concept van de tijd is makkelijker uit te leggen in combinatie met het geluid van de koekoeksklok en de tijd kan door uw kind hardop geteld worden. U haalt met deze klok dan ook niet alleen een vrolijke kinderklok in huis, maar geniet ook nog extra van de educatieve werking van deze klokjes.