Moderne koekoeksklokken

25 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vul uw interieur aan met een moderne design koekoeksklok van koekoeksklok.com

Tijd is belangrijk voor ons allemaal. Het is altijd goed om te weten hoe laat het is en tijd is daarnaast een schaars goed. Onderweg kan natuurlijk altijd een beroep worden gedaan op telefoon of horloge, maar thuis kan ook gebruik worden gemaakt van een mooie klok die niet alleen de tijd aangeeft, maar ook van toegevoegde waarde kan zijn qua design en uitstraling in het interieur. Een van de meest bekende vormen van een klok in huis is de koekoeksklok. Het imago van de koekoeksklok is over het algemeen niet heel hip of modern, maar hier begint de laatste jaren verandering in te komen. Wat namelijk veel mensen niet weten is, dat er tegenwoordig ook zeer veel moderne varianten van de koekoeksklok beschikbaar zijn, waarmee het interieur op een originele manier kan worden aangevuld. Na het bekijken van de moderne koekoeksklokken op koekoeksklok.com zal uw beeld van de traditionele koekoekslok hopelijk in positieve zin veranderen.

De geschiedenis van de koekoeksklok ligt in het Zwarte Woud in Duitsland

De oorsprong van de koekoeksklok ligt in Duitsland, in het Zwarte Woud om precies te zijn. Het idee achter deze klokken is, dat de vogel uit zijn huisje komt en er op de slag van het uur een geluid door het vogeltje geproduceerd wordt dat het aantal uren aangeeft. Het fluitje in combinatie met de balg is een imitatie van de koekoeksvogel, waar de klok dan ook zijn naam aan te danken heeft. Een traditionele koekoeksklok (mechanische uitvoering) blijft constant lopen door de slinger die heen en weer beweegt in combinatie met de werking van de raderen in het uurwerk en de gewichten die voor de kracht zorgen. De gewichten dienen, afhankelijk van de uitvoering, eens per dag bij een 1 daagse uitvoering, of eens per week bij de 8 daagse uitvoering worden opgetrokken. Een quartz koekoeksklok daarentegen wordt aangedreven door batterijen, de gewichten zijn voor de sier en de klok blijft dus lopen zonder dat de gewichten opgetrokken hoeven te worden. Het voordeel van een koekoeksklok is, dat deze u op de hoogte brengt van de tijd door op de klok te kijken, alsmede door het geluid. Hierdoor is het niet per se nodig om in dezelfde ruimte als de klok te zijn om aan de tijd herinnerd te worden.

Op koekoeksklok.com is een gevarieerd aanbod aan design koekoeksklokken te vinden

Misschien kent u de koekoeksklok wel van het ouderlijk huis of bij opa en oma thuis aan de muur. Het is een feit dat de koekoeksklok met een enigszins ouderwets imago te kampen heeft. Dit is op zich niet heel erg vreemd wanneer men bedenkt dat deze klok in de oude vorm al vanaf begin 1700 geproduceerd wordt. Dit imago begint echter steeds meer te veranderen en steeds meer mensen kiezen voor een moderne variant van de koekoeksklok. Op koekoeksklok.com is dan ook een zeer uitgebreid assortiment uiteenlopende koekoeksklokken te vinden dat in een modern jasje is gestoken en uitgebracht is in unieke en zeer moderne designs. Zo vindt u hier koekoeksklokken met klassieke vormgeving, maar met hippe en trendy kleuren die de klok een totaal nieuwe uitstraling geven. Met name de stijlvolle moderne zwarte en witte koekoeksklokken zijn momenteel in trek. Ook zijn hier koekoeksklokken te vinden die qua vormgeving en design in niets lijken op de ouderwetse varianten, maar zeer strakke en moderne vormen hebben. De moderne koekoeksklokken zijn beschikbaar in verschillende prijscategorieën en gemaakt van verschillende materialen. Wanneer u op zoek bent naar een unieke koekoeksklok die past in een modern interieur, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Profiteer van de beste kwaliteit en 24 maanden garantie

De koekoeksklok heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt, en mede door de vernieuwde en frisse designs die worden gefabriceerd wordt deze klok weer helemaal hip. De moderne designs zijn een gewild interieurobject, omdat men hiermee vaak een absoluut uniek en handgemaakt product in huis haalt. Dit type klok is daarom allang niet meer alleen bij opa en oma thuis terug te vinden. Koekoeksklok.com heeft het merendeel van de moderne koekoeksklokken standaard op voorraad. Niet alleen op het gebied van het design, maar ook met betrekking tot de hoge kwaliteit bent u bij ons op het goede adres om een moderne koekoeksklok te kopen. Alle klokken worden geleverd met een garantie van 24 maanden en de service van een gediplomeerd klokkenbedrijf met meer dan 35 jaar ervaring. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.