Veel gestelde vragen

Onderstaand zijn een aantal vaker voorkomende vragen te vinden met een antwoord. Daarnaast is onderaan uitleg over diverse soorten koekoeksklokken te vinden. Mocht u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden, neemt u dan even contact met ons op, dan beantwoorden wij uw vraag graag.

Hoe kan ik bestellen?
Op de pagina bestelmogelijkheden kunt u vinden op welke manieren een bestelling kan worden gedaan.

Wat zijn de verzendkosten?
Voor de verzendkosten en meer informatie over de verzending kunt u terecht op de pagina verzendkosten.

Hoe kan ik betalen?
Op de pagina betaalmogelijkheden kunt u vinden op welke manieren een betaling kan worden gedaan.

Word ik op de hoogte gehouden over mijn bestelling?
Ja, u wordt op de hoogte gehouden over uw bestelling, dit gebeurt per e-mail. Na uw bestelling ontvangt u een bestelbevestiging per e-mail; daarnaast krijgt u bericht wanneer uw bestelling is verzonden.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
U kunt uitgaan van de levertijd die op het moment van bestellen bij het product staat vermeld. Dit geldt wanneer wij uw betaling hebben ontvangen. De levertijden worden door ons actueel gehouden. Zodra de bestelling is verzonden ontvangt u een e-mail met de track&trace informatie zodat de levering te volgen is.

Wat is de levertijd bij afname van meerdere stuks van eenzelfde product?
Indien wij het gewenste aantal niet op voorraad hebben kunt u voor een exacte levertijd het beste even contact met ons opnemen.

Wat zijn de mogelijkheden wanneer een product niet voldoet?
Wanneer een product niet aan uw wensen voldoet, of u wilt het ruilen, kan dit door binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons op te nemen. Voor de uitgebreide informatie hierover kunt u terecht op de pagina retourneren.


Uitleg over koekoeksklokken:

Quartz koekoeksklok
Een quartz koekoeksklok, in het Nederlands ook wel kwarts koekoeksklok, is een koekoeksklok met een uurwerk dat functioneert op batterijen. De gewichten en kettingen bij deze klok zijn van kunststof en voor de sier.

Mechanische koekoeksklok
Een mechanische koekoeksklok is een koekoeksklok met een mechanisch uurwerk, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Hiervan moeten de gewichten, afhankelijk van de uitvoering, 1x per dag of 1x per 8 dagen worden opgetrokken.

Wat is het verschil tussen een 1 daagse en 8 daagse koekoeksklok?
Een 1 daagse koekoeksklok is een mechanische koekoeksklok met een uurwerk waarbij de gewichten 1x per dag moeten worden opgetrokken. Een 8 daagse koekoeksklok heeft een uurwerk waarbij de gewichten 1x per 8 dagen moeten worden opgetrokken. Daarnaast zijn er ook 1 en 8 daagse koekoeksklokken die een een muziekwerk hebben, deze mechanische koekoeksklokken hebben 3 gewichten, 1 extra gewicht voor het muziekwerk.